top of page

Vrijspringen

Vrijspringen

Jumpers of the Future krijgt vervolg

 

“Onze vrijspringwedstrijd, Vrijspringen Oirschot, is al jaren een groot succes en vorig jaar kwamen we op het idee om ook een wedstrijd voor vierjarige onder het zadel te organiseren”, aldus Willem van Hoof. Zijn compagnon Koen Leemans vult aan: “Ruiters willen graag hun jonge paard al ervaring op laten doen en dan is zo’n jongepaardenwedstrijd een super gelegenheid.”

 

De eerste editie van Jumpers of the Future vond begin dit jaar plaats in Manege ’t Vierspan in Oirschot, de thuisbasis van Oirschots Rijvereniging en Ponyclub de Toekomst. De Israëlische ruiter, paardenhandelaar en hengstenhouder Tal Milstein, gevestigd in België, had de taak om alle jonge talenvolle paarden te beoordelen en de beste op kop te plaatsen. Dat laatste lijkt aardig gelukt. Cabo Frio DV Z (v.Cavalo Z) werd later dit jaar verkocht voor €185.000,- via de toonaangevende veiling The Ten. Ook de internationale Grand Prix-ruiter Daniel Bluman wist zijn slag te slaan. Hij kocht de Emerald-dochter Jemeralda Newpeat (v.Emerald), die als tweede eindigde. Tal Mistein roemde de merrie om haar afdruk waarvoor hij met een 9 gaf.

 

Goed verkocht

“Na alle lovende woorden van de deelnemers en de toeschouwers hebben wij besloten ook volgend jaar door te gaan met Jumpers of the Future. Opnieuw komt Tal Milstein de paarden beoordelen en de beste paarden worden overgereden door hem”, vervolgt Willem van Hoof. Dat de ruiters het ook een succes vonden blijkt wel uit de inschrijvingen. “We hebben nu al meer inschrijvingen dan vorig jaar, terwijl het nog bijna vier weken is tot aan de wedstrijd. Het zal ook zeker helpen dat de twee beste paarden van vorig jaar goed zijn verkocht nadat deze aan onze wedstrijd hadden deelgenomen. De opzet voor komend jaar blijft hetzelfde. We vinden het belangrijk dat alle paarden rustig de tijd krijgen, zodat zij zich optimaal kunnen laten zien”, besluit Van Hoof.

 

Rob Ehrens

De avond ervoor, vrijdag 4 januari, staat in het teken van Vrijspringen Oirschot. Deze vrijspringwedstrijd wordt begin volgend jaar voor de 9e keer georganiseerd en is al jaren een groot succes waar het publiek in grote getalen op af komt. “Waar de toeschouwers teruglopen op de reguliere wedstrijden, staan ze rijen dik voor wedstrijden waar jonge paarden voor het eerst verschijnen”, begint Koen Leemans. “De kooi waarin de drie- en vierjarige paarden springen, is ruim van opzet en mooi aangekleed. Het oog wil uiteraard ook iets en doordat het ruim is opgezet voelen de paarden zich bijna altijd op hun gemak.” Bondscoach Rob Ehrens komt voor de derde keer de vrijspringwedstrijd beoordelen. “Wij zorgen altijd voor een gerenommeerde jury, ook dat trekt publiek”, besluit Koen Leemans.

bottom of page